Dissabte 06 de marš del 2021
 
  Cercador
Mes:
Paraula:
 
 
 
 
Breus
EL SECTOR DE L'AUTOMĎBIL A ESLOV└QUIA
Imprimir
En els propers anys EslovÓquia es consolidarÓ previsiblement com el segon paÝs europeu productor dĺautom˛bils per cÓpita, per darrera de la seva ve´na Rep˙blica Txeca.

Els avantatges competitius d'Eslovàquia estarien marcats per dos factors. Per una banda, el baix cost de la seva mà d’obra i per altra banda, la bona comunicació amb els mercats occidentals, tant per carretera com per ferrocarril.

El darrer fabricant en establir-se al país ha estat KIA MOTORS. Concretament, en el 2004 la marca coreana afiliada a HYUNDAI, va invertir 1,3 mil milions d’euros en la construcció d’una fàbrica, a la ciutat de Zilina, on va contractar 3.500 treballadors. Des de llavors, KIA MOTORS no ha deixat d’apostar per la planta eslovaca. En particular, en el 2010 va fabricar dos nous models i ja ha anunciat l’acoblament d’un altre nou model per al 2012.

Per altra banda, PSA PEUGEOT CITRÖEN ha anunciat una inversió de 130 milions d'euros en la seva fàbrica de Trnava i la creació de 900 nous llocs de treball, amb l'objectiu de llançar un nou model de cara al 2012. La fàbrica de Trnava, que dóna treball a 3.000 persones, funciona actualment amb dos torns. La implantació d'un tercer torn està previst properament amb l'objectiu de què la fàbrica assoleixi la seva plena capacitat de producció anual de 300.000 unitats el 2012.

Pioner del sector automòbil al país, VOLKSWAGEN, implantat a la ciutat de Bratislava, també continua impulsant les seves instal·lacions a Eslovàquia, amb la fabricació del seu nou model d’utilitari, UP, que començaria a comercialitzar a finals de 2011. 

Font: Les Echos
Ampliar foto
 
Contactar | Fer pÓgina d┤inici | AvÝs Legal