Divendres 05 de marš del 2021
 
  Cercador
Mes:
Paraula:
 
 
 
 
Breus
ALTRES MERCATS EMERGENTS A SEGUIR
Imprimir
L'OCDE fixa la seva atenciˇ en les economies del sud-est asiÓtic. Els sis principals pa´sos de l'ASEAN s'han recuperat de la crisi econ˛mica mundial.

Al costat dels BRIC (Brasil, Rússia, India i Xina), que han captat l’atenció dels principals inversors del planeta, també hi ha altres mercats emergents que comencen a suscitar gran interès.

Segons dades de l’OCDE, Indonèsia, que compta amb 240 milions d’habitants, en el 2010 va registrar una taxa de creixement del 6,1% i es preveu que en el 2015 assoleixi una taxa de creixement del 7,1%. Tailàndia en el 2015 assolirà augments del seu PIB del 5,1% I Vietnam del 7,2%.

Tanmateix, per mantenir aquests ritmes de creixement aquests països tenen encara importants desafiaments als quals fer front. Per exemple, consolidar les seves finances públiques, ampliar la gamma de les seves exportacions i interconnectar-se millor amb les altres economies regionals. Per això, és necessari reduir els costos de transport, excessivament elevats, resoldre la congestió urbana i millorar l'eficàcia dels transports urbans.

L'anàlisi de l'OCDE senyala la necessitat d'implementar plans de desenvolupament a 5 anys vista per afavorir un marc econòmic i fiscal estable i rigorós. Un dels principals sectors on serà necessari invertir per assegurar un creixement econòmic és el de les infraestructures. De fet, es preveu un elevat desenvolupament d'aquest sector per tal d'afavorir tant el transport terrestre com l'aeri i resoldre així la congestió urbana.

Font: OECD
Ampliar foto
 
Contactar | Fer pÓgina d┤inici | AvÝs Legal