Dilluns 06 d'abril del 2020
 
 
  Cercador
Categories:
Mes:
Paraula:
 
 
Informes i monogrāfics
EL POTENCIAL DEL CONTINENT AFRICĀ
Imprimir
El continent africā presenta unes perspectives de creixement a llarg termini forįa positives.

Segons l'estudi de McKinsey Global Institute "Lions in the move: The progress and potential of African economies", el creixement que ha experimentat Àfrica en es darrers anys es consolidarà en el futur.

Aquest creixement no solament s'ha sustentat en l'increment de la demanda i dels preus dels recursos naturals, sinó que ha estat propiciat per les actuacions dels governs dirigides a finalitzar amb els conflictes polítics, millorar les condicions macroeconòmiques i crear entorns favorables als negocis.

Segons l'informe, el creixement futur del continent estarà impulsat per factors externs. Per exemple, la carrera global per les primeres matèries, l'accés progressiu al capital internacional i l'habilitat per crear nous tipus d'associacions amb els inversors estrangers.

D'altra banda, el creixement a llarg termini també vindrà provocat per tendències internes socials i demogràfiques. En particular, l'increment de la mà d'obra, el procés d'urbanització i el conseqüent augment d'una classe mitjana consumidora.

L'anàlisi preveu que en el 2020 quatre grups de sectors generaran 2,6 bilions de dòlars d'ingressos anuals al continent. Concretament, les indústries destinades al consum ( per exemple, comerç, telecomunicacions i serveis financers), les indústries lligades amb les infraestructures, l'agricultura i recursos naturals.

Amb l'objectiu d'identificar les oportunitats i els desafiaments que presenta el continent, l'estudi diferencia entre quatre grups de països, en funció del seu grau de diversificació econòmica i nivell d'exportacions per càpita.  De manera que, tot i que els països que integren aquests quatre grups presenten diferències en mols aspectes, les seves estructures econòmiques i desafiaments són molt similars.  Aquests grups són: economies diversificades, exportadors de petroli, economies en transició i economies en pre-transició.

 
Documents relacionats
Lions on the move
Ampliar foto
 
Contactar | Fer pāgina d´inici | Avís Legal