Divendres 05 de març del 2021
 
 
  Cercador
Categories:
Mes:
Paraula:
 
 
Informes i monogràfics
PRINCIPALS DESTINACIONS D'EXTERNALITZACIÓ EN EL MÓN
Imprimir
El gabinet AT Kearney ha publicat el seu informe anual, corresponent al 2011, sobre les principals destinacions cap a les quals externalitzen les empreses les seves activitats.

Des del 2004, AT Kearney classifica els 50 primers països en funció de 43 criteris reagrupats en tres categories: l'atractiu financer, la competència de la mà d'obra i l'entorn dels negocis.

Segons la darrera versió de l'informe, Àsia és la regió més representada entre les 10 millors destinacions: entre elles l'Índia (1), la Xina (2) i Malàisia (3), Indonèsia (5), Tailàndia (7), Vietnam (8) i Filipines (9). Els factors d'atracció varien segons el país. A  l'Índia cal esmentar la qualitat de la seva mà d'obra, mentre que a Vietnam destaca la seva competitivitat financera.

La regió del Mitjà Orient i el Nord d'Àfrica es troben en la segona posició entre les destinacions més sol·licitades principalment, per la seva proximitat a Europa i la qualificació de la seva mà d'obra. Egipte es troba en el 4arta. posició, però la classificació ha estat feta abans de les complicacions polítiques recents. Amb conseqüència, l'incertesa política i el risc país associat han augmentat considerablement. Els Emirats Àrabs Units han fet un important salt i han passat de la 29ena. posició a la 15ena. gràcies principalment al seu rol de plataforma regional per als serveis.

A Europa, tot i la crisi financera, Estònia (11), Letònia (13) i Lituània (14) han vist augmentar la seva posició. Els tres països bàltics s'han compromès en polítiques de "devaluació interna", que han comportat una reducció de salaris i de despeses en el sector privat. Com a conseqüència aquests països es troben en posició d'oferir unes estructures a uns costos molt competitius. El Regne Unit ha pogut igualment beneficiar-se d'una important baixada de salaris i ha passat de la 31ena. a la 16ena posició. 

Els Estats Units són el principal client dels serveis externalitzats (63% de les despeses informàtiques mundials), i es situen en la 18ena. posició com a país de destinació per a l'externalització, gràcies a la seva mà d'obra i la seva accessibilitat. Per contra, Canadà ha vist com el seu avantatge comparatiu ha caigut i passa a la 39ena posició.

Amèrica Llatina es beneficia de la proximitat del mercat americà i podria créixer en importància. Aquest any, Mèxic (6ena. posició), és líder a la regió com a conseqüència d'una important baixada dels salaris, i de l'atractiu creixent de la seva mà d'obra. Xile ha passat de la 8ena. a la 10ena. posició mentre que Brasil conserva la 12ena. posició per segon any consecutiu.

 
Documents relacionats
Raport 2011 principals destinacions
Ampliar foto
 
Contactar | Fer pàgina d´inici | Avís Legal