Dissabte 24 d'agost del 2019
 
 
  Cercador
Categories:
Mes:
Paraula:
 
 
Informes i monogràfics
LLEI DE LA PETITA EMPRESA PER A EUROPA
Imprimir
Amb l'objectiu de donar suport a les petites i mitjanes empreses perquè explotin tot el seu potencial, la Comissió Europea ha presentat la nova Llei de la Petita Empresa per a Europa (Small Business Act).

L'objectiu d'aquesta Llei és ajudar les petites empreses a prosperar i oferir a les millors d'aquestes una plataforma de llançament per convertir-se en líders mundials. La Llei de la Petita Empresa constitueix una etapa decisiva en l'execució de l'Estratègia de Lisboa per al creixement i l'ocupació.

La Llei europea de la Petita i Mitjana Empresa estableix deu principis que haurien d'adoptar-se al més alt nivell polític, així que una sèrie de mesures concretes que persegueixen facilitar la vida de les petites empreses.

La confecció i aplicació de les polítiques a la UE i als Estats membres es guiaran per aquests principis entre els que destaquen concedir una segona oportunitat a les empreses que fracassin, facilitar l’accés al finançament i oferir a les PIME l’oportunitat de convertir els problemes mediambientals en oportunitats.

A més cal esmentar el compromís permanent de reduir la càrrega administrativa en un 25% abans de 2012. En aquest sentit, el temps necessari per crear una nova empresa no podrà ser superior a una setmana; el termini màxim per obtenir permisos i llicències empresarials no deurà excedir d'un mes i les finestretes úniques hauran de facilitar la posada en marxa de les empreses i els procediments de contractació de personal.

D'altra banda, desprès de consultar a les empreses i els seus representants, la Comissió Europea ha decidit així mateix proposar noves mesures legislatives en quatre àmbits que afecten especialment a les PIMES:

1r. Un nou reglament general d’exempció per categories en l’àmbit dels ajuts estatals per tal de simplificar els procediments i reduir costos.  El nou reglament augmentarà la intensitat de l'ajuda a les PIMES i els hi permetrà beneficiar-se més fàcilment dels ajuts per a la formació, la recerca i el desenvolupament, la protecció del medi ambient i d'altres tipus d'ajut.

2n. Un nou estatut d’empresa privada europea farà possible la creació d'una empresa privada europea (EPE) que es regirà per els mateixos principis uniformes en tots els Estats membres. Aquest estatut s'ha concebut per afrontar les gravoses obligacions a les quals deuen fer front actualment les PIME que operen a escala internacional, que estan obligades a crear filials sota diferents formes societàries en cada Estat membre en el qual desitgin portar a terme les seves activitats.

3r. Una nova proposta sobre l’IVA per a que les PIMES gaudeixin d’un tipus impositiu reduït als serveis oferts localment.

4rt. Per últim, per al 2009 està prevista una modificació de la Directiva comunitària sobre morositat, que contribuirà a garantit el pagament a les PIME dins del termini de 30 dies estipulat.


 
Documents relacionats
Llei Europea per a la Petita Empresa
Ampliar foto
 
Contactar | Fer pàgina d´inici | Avís Legal