Dissabte 06 de juny del 2020
 
 
  Cercador
Categories:
Mes:
Paraula:
 
 
Informes i monogràfics
ESTRATÈGIA DE XINA PER A LA INNOVACIÓ TECNOLÒGICA
Imprimir
27 d'octubre de 2008
L'OCDE ha publicat recentment un informe que analitza l'estratègia posada en marxa pel govern xinés per millorar la innovació tecnològica com a motor del seu creixement, així com els necessaris canvis per assegurar l'èxit d'aquesta aposta estratègica.

Xina ha assolit taxes espectaculars de creixement econòmic de manera sostinguda durant més de dos dècades. No obstant això, avui dia Xina s’enfronta al desafiament de realitzar la transició a un model de creixement sostenible des del punt de vista social, econòmic, ecològic i ambiental. La innovació ha estat identificada com el principal motor d’aquest nou model de creixement. Per aquest motiu, el govern xinés ha posat en marxa una estratègia nacional per construir una economia i societat basades en la innovació de cara a l’any 2020.

Tindrà èxit el país asiàtic en assolir amb èxit aquest procés de transició?. Què requerirà en termes de canvis polítics i institucionals?. Com afectarà la emergència de Xina com a futura economia innovadora als països de l’OCDE, així com al sistema global de producció, difusió i ús del coneixement?

L’OCDE ha elaborat una publicació, dins de la seva sèrie d’anàlisi sobre polítiques d’innovació, en la qual s’estudien les qüestions anteriorment mencionades. Concretament, aquest document realitza una revisió de l’estatus actual del Sistema Xinés d’Innovació i de les polítiques innovadores del país. Així mateix l’informe, del que s’adjunta un resum, estableix una sèrie de recomanacions sobre les necessàries reformes tant en l’àmbit de les polítiques com en el marc institucional per garantir l'èxit en la promoció de la innovació a través de mecanismes de mercat.  

 
Documents relacionats
OECD
Ampliar foto
 
Contactar | Fer pàgina d´inici | Avís Legal