Dissabte 06 de juny del 2020
 
 
  Cercador
Categories:
Mes:
Paraula:
 
 
Informes i monogràfics
TENDÈNCIES EN EL MERCAT GLOBAL DE L'ACER
Imprimir
El boom de la construcció i de la indústria, tant a la Xina com en d’altres economies emergents, ha generat un increment molt acusat de la demanda de l’acer, amb el conseqüent augment dels seus preus.
L’actual pujada de preus de l’acer es va iniciar en el 2004, causat per la combinació d’una oferta molt inferior a la demanda, especialment elevada a Xina i en d’altres països asiàtics. Tot i que en el primer semestre del 2005 la demanda i l’oferta es van començar a estabilitzar, provocant un parèntesis en l’augment de preus de l’acer, en el segon semestre d’aquell mateix any, la cursa alcista dels preus de l’acer va reprendre força. Des d’inicis del 2008 l’increment de preus de l’acer no ha fet més que pujar a una gran velocitat i tot i la crisis de la economia mundial s’espera que ho continuï fent a mig termini. En l’UE, es preveu que la demanda per al 2009 creixi un 2%, per sobre del creixement del total del PIB global europeu.

De fet, actualment, el mercat de l’acer està eclipsant l’economia mundial. Segons les prediccions del CONSENSUS FORECAST el creixement del PIB es reduirà a un 2,9% en el 2008 respecte l’any anterior, en canvi, per al mateix any, l’aprovisionament de l’acer s’espera que creixi al voltant de un 6,7%.
 
Documents relacionats
Acier
Ampliar foto
 
Contactar | Fer pàgina d´inici | Avís Legal