Dissabte 06 de juny del 2020
 
 
  Cercador
Categories:
Mes:
Paraula:
 
 
Informes i monogrāfics
CONSELLS PRĀCTICS PER A LA CRISI
Imprimir
La crisi econōmica ha suposat per a les empreses viure en un entorn de canvis i inestabilitat. No obstant, els escenaris que es presenten poden ser font de noves oportunitats.
La consultora IMPROVEN, especialitzada en l'assessorament d'empreses que travessen situacions de crisi, ha presentat l'estudi "Gestión de crisis: Consejos prácticos para la crisis" on s'analitza com 112 empreses de diversos sectors han afrontat diferents situacions compromeses al llarg dels últims 10 anys. El treball s'ha elaborat a partir d'entrevistes a alts directius, recopilació d'informació sobre les empreses i analitzant pràctiques de gestió.  En el document també s'hi poden trobar alguns suggeriments que la consultora considera claus per tenir èxit en aquests processos.

L'estudi posa de relleu que només el 32% de les empreses responen a una crisi quan aquesta és de tipus estratègica o operativa, és a dir, quan encara hi ha un marge de maniobra prou ample per engegar plans de reestructuració amb garanties. En canvi, l'altre 68% de les organitzacions analitzades, detecten i reaccionen massa tard als problemes, quan els resultats empresarials ja han estat afectats.

Són també destacables les conclusions a les que arriba aquest treball en relació als tipus de mesures més adoptades per les empreses en dificultats i la seva comparació amb les decisions que han dut a terme aquelles companyies que han sortit exitosament d'una crisi. Les actuacions més populars entre les empreses són: la reducció del personal, l'increment de les vendes i la reducció de les despeses generals. En canvi, les mesures que demostren conduir als bons resultats son aquelles més centrades en la reorientació de la companyia: la venta o tancament d'unitats de negoci, l'eliminació de productes no rentables i el trencament de relacions amb clients no rentables.

Així doncs, aquest estudi pot ser una bona font d'idees i conceptes per encarar els reptes que planteja la situació econòmica actual i poder-ne aprofitar les oportunitats.
 
Documents relacionats
Improven - Gestiķn de crisis
Ampliar foto
 
Contactar | Fer pāgina d´inici | Avís Legal