Diumenge 25 d'agost del 2019
 
 
  Cercador
Categories:
Mes:
Paraula:
 
 
Informes i monogrāfics
ELS EMPRESARIS MANTENEN L'OPTIMISME RESPECTE ELS MERCATS DE L'EUROPA CENTRAL I DE L'EST
Imprimir
Segons un estudi del GRUP ATRADIUS, en colˇlaboraciķ amb THE ECONOMIST, les empreses amb interessos a Europa Central i de l'Est no haurien apreciat efectes significatius de la crisi en aquests mercats.
D'acord amb l'informe "Testing times, investing and trading in Central and Eastern Europe", realitzat a partir de l'opinió de més de 300 empreses de tot el món que comercien amb els mercats de l'Europa Central i de l'Est o planegen fer-ho, el 67% de les companyies no espera un impacte rellevant de l'actual recessió mundial en aquest mercats durant el 2009.

Encara que dues de cada tres de les empreses consultades preveuen dificultats per finançar la seva activitat en els mercats de l'Europa Central i de l'Est, només un 14% creu que aquest fet pot provocar una reducció de les seves operacions a la regió. El 61% estima que els seus ingressos anuals creixeran per sobre del 6% en els propers tres anys i el 90% preveu un increment dels seus beneficis en el mateix període.

L'adhesió a la Unió Europea d'algun d'aquest mercats ha facilitat les operacions comercials, malgrat la presència de barreres no aranzelàries com l'excessiva o poc clara burocràcia. Segons les empreses consultades per l'estudi, a més de les barreres no aranzelàries, els principals obstacles pel desenvolupament de l'activitat empresarial son les deficiències en infraestructures, l'escassetat de mà d'obra qualificada i l'augment dels costos salarials.

Un dels pocs factors que poden posar en dubte l'atractiu dels mercats de l'Europa Central i de l'Est respecte a d'altres mercats emergents, com l'Amèrica Llatina i el Sud-est Asiàtic, són les previsions d'alentiment del creixement demogràfic per les pròximes dècades.
 
Documents relacionats
ATRADIUS - Testing times, investing and trading in Central and Eastern Europe
Ampliar foto
 
Contactar | Fer pāgina d´inici | Avís Legal