Dissabte 24 d'agost del 2019
 
 
  Cercador
Categories:
Mes:
Paraula:
 
 
Informes i monogràfics
PERSPECTIVES DE CREIXEMENT ECONÒMIC PER A L’INDIA
Imprimir
Un informe de recent publicació elaborat de forma tripartita per l’ICEX, l'ICO i el RIE, destaca les oportunitats de comerç i d'inversió directa estrangera a l’India.

L’estudi posa de relleu les bones perspectives d’expansió del mercat indi, basades en l’increment de l’activitat econòmica, concretament d’un 9% de mitjana en el període 2005-2007, situant-se d’aquesta manera com el segon país, a nivell mundial, amb un ritme de creixement més elevat.

Les favorables condicions demogràfiques així como les noves oportunitats de negoci serien factors a tenir en compte alhora d’invertir en el país asiàtic.


Com a claus en el desenvolupament de l’estructura econòmica india, destaquen els sectors del metall, el de la construcció i el de les infraestructures de transport. Sectors especialment en expansió degut a les grans dimensions del país així com en constant progrés del turisme.

 

Per altre banda, un altre estudi elaborat pel banc d’inversions, Goldman Sachs, corrobora el potencial de creixement econòmic de la Índia, i situa el país com al més bén situat en el 2015, respecte a la resta de països emergents anomenats BRIC (Brasil, Rússia, Índia i Xina).

L’informe posa de manifest la poca presencia d’Espanya en l’economia india. Concretament, en el 2008 la balança comercial entre els dos països va ser clarament negativa per a Espanya, on les importacions van superar a les exportacions amb prop de 1.500 milions d’euros.

D’entre aquestes quatre economies, la Índia destaca pel seu potencial desenvolupament econòmic a curt termini, sobretot a set anys vista. La Índia mantindrà valors de creixement propers al 6% tant en el 2015 com en el 2025. Per altra banda, el seu principal competidor, la Xina , creixerà un 5,5% en el 2015 i un 4,3% en el 2025.

 
Documents relacionats
ICEX - Estudio monográfico sobre el entorno económico y las oportunidades de inversión en India
Creixement països BRIC
Ampliar foto
 
Contactar | Fer pàgina d´inici | Avís Legal