Dissabte 06 de juny del 2020
 
 
  Cercador
Categories:
Mes:
Paraula:
 
 
Informes i monogràfics
CANVIS EN EL MAPA MUNDIAL DE RISC POLÍTIC
Imprimir
Abril 2009
La consultora i gestora de riscos AON ha constatat, en l’edició d’aquest any del seu mapa de risc polític, l’augment de l’incertesa per fer negocis a alguns països de l’Europa de l’Est, a Grècia i a Islàndia.
L’estudi analitza els riscos polítics de 209 països i territoris, mitjançant la medició de perills com la inconvertibilitat de divises; les possibilitats de vagues, disturbis i revolucions civils; guerres; terrorisme; impagaments de deute públic; interferències polítiques; interrupcions de les cadenes de subministraments o riscos legals i regulatoris. El risc de cada país es qualifica com a “Baix”, “Mitjà-Baix”, “Mitjà”, “Mitjà-Alt”, “Alt” o “Molt Alt”.

En l’edició d’aquest any 2009 destaca que, a causa de la crisi econòmica mundial, alguns països de l’Europa de l’Est com Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Eslovàquia i Eslovènia, a més a més de Grècia i Islàndia, han passat de la categoria de risc “Baix” que se’ls atorgava al 2008 a ser considerats de risc “Mitjà-Baix”. També cal assenyalar que com a conseqüència per la disputa del gas entre Rússia i Ucraïna, aquest últim és considerat un país amb risc “Alt”, la qual cosa el converteix en la zona amb més perill del continent europeu.

A Centre Amèrica, Mèxic és el país amb una millor qualificació (risc “Mitjà-Baix”) mentre Cuba presenta la pitjor situació, marcada amb un risc “Alt”. A Sud Amèrica, Xile presenta una situació aproximada a la dels països més desenvolupats del món amb risc “Baix”. En canvi, Veneçuela, Equador i Bolívia son assenyalats com a països amb un risc polític “Alt”.

Pel que fa a l’Àsia, les seves dues grans economies, la Xina i l’Índia, son qualificats amb un risc “Mitjà”. Corea del Sud i Taiwan son els països amb menor risc polític (“Mitjà-baix”) i Corea del Nord és el que presenta major perill (risc “Molt Alt”).

A l’Orient Mitjà és on hi ha, juntament amb l’Àfrica, una major presència de països perillosos. En concret, Irán, Iraq i Afganistan tenen una qualificació de risc “Molt Alt”. En canvi, tant la Unió dels Emirats Àrabs com Qatar estan marcats amb un risc “Mitjà-Baix”.

Finalment, a l’Àfrica, els països amb menor risc polític (tots ells amb la qualificació de risc “Mitjà-baix”) són: Algèria, Marroc, Tunísia, Namíbia i Botswana. Per contra, estan assenyalats amb un risc “Molt Alt”: Somàlia, la República Democràtica del Congo i Zimbabwe.
 
Documents relacionats
AON - Mapa de risc polític
Ampliar foto
 
Contactar | Fer pàgina d´inici | Avís Legal