Dissabte 06 de juny del 2020
 
 
  Cercador
Categories:
Mes:
Paraula:
 
 
Informes i monogràfics
REVISAR LES ESTRUCTURES DE COSTOS
Imprimir
Abril 2009
Segons l’informe Rethinking Cost Structures, elaborat per KPMG i EIU, 9 de cada 10 programes de reducció de costos no assoleixen els objectius proposats i només aconsegueixen reduir els costos temporalment.
A partir d’enquestar 427 executius sènior d’empreses d’un ampli ventall de sector i de totes les dimensions (des de PIMEs a grans corporacions) i d’entrevistar 21 experts en el camp de la gestió de costos, la consultora KPMG i the Economist Intelligence Unit (EIU) han elaborat un informe sobre les causes que porten al fracàs els programes de reducció de costos.

Tot i que, en l’actualitat, la majoria de negocis viuen sota la constant pressió per reduir els seus costos, sovint és difícil trobar la manera d’aconseguir aquest objectiu de manera sostenible en el temps. De fet, l’estudi de KPMG i EIU assenyala que 9 de cada 10 programes de costos no assoleixen els objectius que es proposaven inicialment i, a més a més, si són capaços d’aconseguir alguna reducció, aquesta no perdura en el temps.
 
Amb tot, les creixents interdependències que afronten les empreses, ja sigui internament entre les funcions dels departaments o externament entre els proveïdors, els clients i la resta de l’entorn competitiu, contribueixen a fer de la gestió de l’estructura de costos un element complex que només pot ser afrontat des de l’estratègia de la companyia.

L’informe Rethinking Cost Estructures, assenyala cinc causes per les quals la reducció de costos no té èxit:
  • El creixement de la companyia erosiona la disciplina per contenir les despeses: Sovint les empreses que es veuen submergides en un procés de creixement aparten l’objectiu de reduir costos de la seva estratègia.
  • Manca de directius dedicats a la gestió del costos: Poques empreses dediquen recursos a l’estudi de la reducció de les seves estructures de costos.
  • La responsabilitat de cada cost no és clara ni està definida: Moltes companyies acostumen a no tenir un procés d’auditoria interna prou detallat que permeti identificar la font i els factors que intervenen en la generació de cada component dels costos.
  • Les estratègies de baixada de costos són massa cauteloses: Hi ha empreses que per generar una reducció notable i permanent de la seva estructura de costos haurien de fer front a decisions que podrien comportar grans canvis en la companyia. L’exemple més clar és la deslocalització.
  • La disciplina de contenció de costos no és present en la cultura de l’empresa: Encara que és difícil incentivar i motivar el personal per assolir objectius de reducció de costos, aquest és un element que s’assenyala com a clau per l’èxit d’aquestes estratègies.
 
Documents relacionats
KPMG - Rethinking Cost Structures
Ampliar foto
 
Contactar | Fer pàgina d´inici | Avís Legal