Dilluns 06 d'abril del 2020
 
 
  Cercador
Categories:
Mes:
Paraula:
 
 
Informes i monogrÓfics
ESTRAT╚GIA EUROPEA SOBRE VEHICLES NETS I ENERG╚TICAMENT EFICIENTS
Imprimir
La Comissiˇ Europea ha elaborat una estratŔgia per tal de fomentar el desenvolupament i posterior ˙s a gran escala de vehicles nets i energŔticament eficients.

L’estratègia té com a finalitat ajudar a la indústria automobilística europea a consolidar el seu paper de líder a nivell mundial basant la seva producció en tecnologies netes i energèticament eficients.

Concretament, la nova estratègia estableix un marc de suport basat en un doble plantejament. Per una banda, millorar l'eficiència dels motors convencionals i per una altra, fer possible la mobilitat amb emissions de carboni més baixes.

Aquesta estratègia, presentada per la Comissió Europea, sota el consens dels Estats Membres, així com del compromís del vicepresident de la Comissió Europea, té com a objectiu passar d’unes mesures de recuperació a curt termini a una orientació a mig termini que consolidi la competitivitat de la indústria automobilística europea vinculada amb les tecnologies netes.

En aquest sentit, l’estratègia contribueix als objectius d’Europa 2020 d’assolir un creixement intel·ligent i sostenible. Així mateix, conté un Pla d’acció format per mesures concretes i ambicioses que la Comissió ha d’aplicar.

Per altra banda, pel que fa a les previsions a llarg termini de la Comissió sobre l’evolució del parc automobilístic a nivell mundial, es preveu que en l’horitzó del 2020, continuï el domini dels vehicles de propulsió convencional, tot i que hi haurà una ràpida expansió dels vehicles elèctrics. Val a dir que d'aquí a 2030, es preveu que el parc mundial passi de 800 milions a 1.600 milions de vehicles elèctrics, i en el 2050 aquesta xifra sobrepassi als 2.500 milions de vehicles elèctrics.

Cal destacar que aquest augment de vehicles energèticament més eficients anirà acompanyat d'una creixent escassetat dels recursos energètics. En aquest sentit, els sistemes de propulsió elèctrics i de piles de combustible d'hidrogen, amb emissions de carboni extremadament baixes, són les opcions més prometedores per tal de garantir la sostenibilitat de la mobilitat a llarg termini.

 
Documents relacionats
Vehicles nets
Ampliar foto
 
Contactar | Fer pÓgina d┤inici | AvÝs Legal