Dissabte 06 de juny del 2020
 
 
  Cercador
Categories:
Mes:
Paraula:
 
 
Informes i monogràfics
ANÁLISI SOBRE L’ECONOMIA XINA
Imprimir
En un informe recent, elaborat per l’OCDE, s’analitza l’evolució del pes i del paper de la Xina a l’economia mundial en els darrers anys.
El document, Xina a l’any 2010, avalua els motors de creixement xinesos, la velocitat amb la qual creix el seu nivell de vida i el consum interior i les perspectives. També s'aporten dades sobre les recents reformes internes, de les pensions i en l'assistència mèdica.

Fa tres dècades, Xina aportava tan sols el 2% de PIB mundial. Llavors, l'economia de Xina era més petita que qualsevol de les economies del G7 i també per sota de les d’Espanya, Brasil, Mèxic o l'Índia. En el 2002 quan l'OCDE va avaluar per primera vegada la importància de Xina en l'economia mundial, s'havia posicionat com la tercera major economia mundial, just darrere de Japó i aportant més del 7% d'activitat global.

L’elevat ritme de creixement de l'economia de Xina s’ha mantingut en els darrers anys. En particular, en el 2009, l'aportació de Xina en el PIB mundial va arribar aproximadament al 12,5 %. Per al 2010 s’estima que el país representarà un terç del creixement mundial.

Aquesta tendència de creixement accelerat indica que l'economia xinesa pot arribar als nivells productius dels Estats Units en els pròxims cinc a set anys, i esdevenir així productor capdavanter de productes manufacturats a nivell mundial.

Aquest fet, ja es compleix per a alguns sectors industrials. És el cas de la producció d’acer xinès que va superar als Estats Units fa més d'una dècada i a Europa fa set anys. Pel que fa al sector de l’automoció (excloent vehicles lleugers comercials), Xina va arribar als nivells de producció dels Estats Units en el 2006.
 
Documents relacionats
Situació econòmica de la Xina en el 2010
Ampliar foto
 
Contactar | Fer pàgina d´inici | Avís Legal