Dilluns 06 d'abril del 2020
 
 
  Cercador
Categories:
Mes:
Paraula:
 
 
Informes i monogràfics
ELEMENTS PER A UNA POLÍTICA INDUSTRIAL ESPACIAL A LA UNIÓ EUROPEA
Imprimir
La Unió Europea s'ha fixat l'objectiu de definir una política industrial per a les seves activitats espacials. I ha publicat un informe que revela les grans línies d'aquesta política.
Concretament, el text proposa estimular la competència en el sector aeroespacial i per aconseguir-ho es persegueix incrementar la presència de les PIMES.

En aquest sentit, es pretén, per una banda, incrementar les ajudes financeres europees i, per una altra, fomentar la inversió en R+D de la mà de la cooperació entre la Universitat i les empreses així com facilitar l'accés als programes europeus de recerca.

Cal destacar que el sector espacial està dominat, principalment, per grans grups empresarials. En particular, les PIMES representen únicament el 5% de la facturació del sector. L'any 2008 el sector va facturar 5.800 milions d'euros a nivell europeu.

Actualment, l'activitat principal de les PIMES del sector, passa per subministrar instruments i serveis als grans grups. De fet, la seva implicació en la cadena d'aprovisionament està condicionada per diverses barreres d'entrada difícils de superar, com la seva limitació en la capacitat de sufragar grans inversions que representen grans riscos, produccions en petites sèries i marges operacionals limitats,...
 
Documents relacionats
Space industrial policy
Ampliar foto
 
Contactar | Fer pàgina d´inici | Avís Legal