Dijous 06 d'agost del 2020
 
 
  Cercador
Categories:
Mes:
Paraula:
 
 
Informes i monogràfics
EL FUTUR ACCÉS ALS METALLS RARS
Imprimir
La Unió Europea prendrà mesures per garantir l'aprovisionament a la indústria europea de "metalls crítics", indispensables per al desenvolupament de noves tecnologies
Alguns materials qualificats de crítics són actualment un component indispensable en la fabricació tant de productes d'alta tecnologia, com de productes de consum corrent. Un informe publicat recentment per un grup d'experts, presidit per la Comissió Europea, ha efectuat un inventari de les matèries primeres l'aprovisionament de la qual podria esdevenir problemàtica.

Desprès d'haver estudiat almenys 41 minerals i metalls, el grup d'experts, ha estimat que 14 metalls o grup de metalls eren "crítics" per a la indústria europea: l'antimoni, el beril, el cobalt, la fluorita, el gali, el germani, el grafit, l'indi, el magnesi, el niobium, els MGP (metalls del grup del platí) (6), les terres rares (17), el tàntal i el tungstè. Es tracta doncs, de 36 matèries primeres minerals.

Els resultats de l'informe serviran de base per a l'elaboració d'una futura comunicació sobre les estratègies que permetran garantir l'accés a aquestes matèries primeres, que serà publicat per la Comissió a la tardor del 2010. No obstant això, l'informe reconeix que tots els metalls son crítics, depenent de la branca de la indústria en la qual es treballa. El metall de base més comú desprès de l'alumini, el coure és indispensable, i difícilment substituïble en les aplicacions elèctriques cada vegada més extenses.

Les previsions indiquen que, per a algunes matèries primeres crítiques, la demanda al 2030 podria ser tres vegades superior a la del 2006, atesa l'evolució tecnològica. Els principals sectors consumidors són: construcció, químic, automòbil, aeronàutic, maquinària, equipaments industrials, electrònica professionals i de gran consum.
 
Documents relacionats
Critical raw materials
Ampliar foto
 
Contactar | Fer pàgina d´inici | Avís Legal